Direktlänk till inlägg 29 november 2011
Smörgåstårta som jag gjorde till min födelsedag.
Ca 10 portioner
- Ca 18 skivor formfranska (6 per lager)
- Några msk majonäs
- 4 msk Olja
- Malen vitpeppar
- 2-3 dl Vispgrädde beroende på smak
- Granering, ex Ost, skinka, gurka, miniatyrtomater av något slag
Lager 1:
- 200 g Leverpastej
- ca 1 dl gräddfil
- 3 msk majonäs
Lager 2:
- 200 g skinkost
- 100 g skinka, helst rökt med mycket smak
- ca 1 dl gräddfil (tills smeten är lätt att bre ut)
Skär bort kanterna på formfranskan, försök göra dem så jämna som möjligt, jag brukar använda mig av en skiva som mall.
Dutta lite majonäs mellan brödet och tårtbrickan. Detta för att de inte ska smita omkring när du brer på lagrena.
Blanda första lagret och bre på ganska ordentligt. Det ska vara mycket, annars kan brödet bli torrt.
Lägg nytt lager med bröd.
Bre på nästa lager, se till att det kommer ut i kanterna ordentligt.
Lägg ett lager bröd överst.
Blanda olja och lite vitpeppar, pensla sedan översta brödlagret så det inte torkar ut.
Om det har runnit ut lite från fyllningen kan man ta med en kniv och dra längs kanterna.
Täck med plastfolie och låt vila i kylen tills dagen efter.
Vispa grädden, den skall vara ganska hård. Bre ut ett jämnt lager över hela tårtan.
Garnera efter smak.
Bytte blogg då denna inte riktigt var det jag ville ha...Nu hittar ni mig på...onenolli.wordpress.com Det uttalas One and olli ;) ...
Nyligt så brann det hos en bekant till mig. Vi känner inte varandra mer än genom gemensam vän. Vi pratar när vi ses och är glada. Nyligt så fick hon uppleva något som jag drömt så otroligt många mardrömmar om, huset brann ner och tog med sig två fyr...
Enkelt val. Jag gillar hanar bättre. De löper inte, de blir aldrig skendräktiga och de kan inte få valpar. Hanar har sina nackdelar de med, men jag tycker inte att de nackdelarna överväger fördelarna. Man kan säkert få en hane som är helt tiktokig ...